پژوهشگران میگویند تمام ویروسها جهش پیدا میکنند و کرونا هم مستثنی نیست. بیشتر مواقع تغییر ویروس یا بیتأثیر است یا سرایت آن را بیشتر میکند یا اینکه گونه جدید بهتدریج از بین میرود و در مواقعی هم ممکن است خطرناکتر شوند. چند روز پیش پروفسور شارون پیکاک، رئیس برنامه نظارت ژنتیکی بریتانیا، پیشبینی کرد که ویروس جهشیافته کرونا که برای اولینبار در کنت در جنوب شرق این کشور یافت شد، میتواند به گونه غالب این ویروس در جهان تبدیل شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir): سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران روز دوشنبه ۲۷ بهمن هشدار داد که ماه سختی در پیش خواهد بود.
آقای نمکی گفت: "اسفندماه سختی در پیش داریم و اگر محکم نایستاده و پروتکلها را رعایت نکنیم به شدت ضربه میخوریم، بنده اعلام خطر میکنم و باید به شدت مراقبت کرد."
وزیر بهداشت ایران افزود که باید جلساتی درباره ویروس جهشیافته در استانهای البرز، قزوین، زنجان و تهران که موارد ویروس جهشیافته دیده شده، برگزار شود و با اشاره بهسرعت انتشار ویروسهای جهشیافته گفت: "راهی که در ویروس قبلی ۲ هفته طول میکشید در این ویروس ۷۲ ساعته طی میشود."
پیشتر حسین کرمانپور، سخنگوی سازمان نظامپزشکی ایران، نوشت که "رعایتنکردن اصول بهداشتی باعث افزایش شمار مبتلایان شده است؛ موضوعی که باعث شده وزیر بهداشت هم هشدار بدهد که ایران در آستانه موج چهارم شیوع کرونا است."
روز شنبه سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران گفته بود که ویروس جهشیافته در ایران چرخیده است و با اشاره به مرگ زنی که سفری هم به خارج از ایران نداشته، درباره احتمال وجود و شیوع ویروسهای جهشیافته نوعی که اولینبار در انگلستان مشاهده شد و نوعی که در آفریقای جنوبی شیوع یافته، ابراز نگرانی کرد.
آلودگی سطوح در رابطه با اپیدمی ویروس کرونا
کاری از سازمان جهانی بهداشت