ایسنا، یک کارشناس امور تغذیه گفت: استفاده از کدوحلوایی که این روزها بازارش داغ است و همه‌جا موجود شده، به‌خاطرداشتن مقدار بالای بتاکاروتن و تقویت سیستم ایمنی بدن، توصیه می‌شود.

پریسا نژاد حاجیان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تأثیرگذاری طولانی‌مدت تغذیه در تقویت سیستم ایمنی بدن می‌گوید: باید توجه کنیم که اثر تغذیه در تمام زمینه‌ها، پیشگیرانه است و در طولانی‌مدت اهمیت خود را نشان می‌دهد. مواد غذایی مثل دارو، اثر آنی و فوری ندارند و رعایت یک رژیم غذایی درست، سبک زندگی سالم، ورزش و خواب کافی در کنار یکدیگر برای تضمین سلامتی لازم است.

تقویت سیستم ایمنی با رژیم غذایی اصولی:

نژاد حاجیان با بیان اینکه یک رژیم غذایی سالم، با کاهش التهاب در بدن موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود، ادامه می‌دهد: انتخاب‌های غذایی بسیار مهم است و پای ثابت یک برنامه درست، میوه‌ها، سبزی‌ها و غذاهای غیر سرخ‌کردنی هستند. همچنین برای اینکه در سیستم ایمنی بدن خللی وارد نشود، بهتر است از مصرف مواد غذایی پروسس شده مثل سوسیس، کالباس و سس‌های طعم‌دهنده پرهیز کنیم. این مواد باعث به‌وجودآمدن فرایندهای پیش التهابی در بدن می‌شوند و در نتیجه با ایجاد خلل در عملکرد سیستم دفاعی، ایمنی بدن را تهدید می‌کنند. همین‌طور مواد غذایی سرخ‌کردنی به‌خاطرداشتن مقدار زیادی اکسیدان، تهدیدی جدی برای سلامت هستند.

وی با بیان اینکه باید بین مصرف محصولات گیاهی و حیوانی تعادل برقرار شود، می‌افزاید: اگرچه محصولات حیوانی منبع پروتئینی خوبی هستند اما مصرف بیش از حد آن‌ها، موجب بالارفتن میزان اسیدیته بدن و در نتیجه باعث برهم خوردن تعادل سلامت انسان می‌َشود. در عوض مصرف پروتئین‌های گیاهی مثل کلم بروکلی، اسفناج، شلغم و لبو، دارای درصد بالایی از آنتی اکسیدان‌ها هستند. آنتی اکسیدان‌ها در بدن وظیفه مقابله با التهابات و اکسیدان‌های فعال را دارند و در نتیجه میزان سلامتی و نشاط را افزایش می‌دهند. استفاده از کدوحلوایی که این روزها بازارش داغ است و همه‌جا موجود شده، به‌خاطرداشتن مقدار بالای بتاکاروتن و تقویت سیستم ایمنی بدن، توصیه می‌شود.

استفاده از محصولات گیاهی و طبیعی را افزایش دهید:

نژاد حاجیان با اشاره به نقش مواد غذایی در مقابله با کرونا می‌گوید: در افراد مبتلا به کرونا یکی از مواردی که خیلی مشکل‌ساز است، اثری است که ویروس این بیماری روی عروق می‌گذارد و در نتیجه گرفتگی عروق، احتمال سکته را افزایش می‌دهد. برای مقابله با چنین اثری از طریق تغذیه، سه عامل مهم وجود دارد: نخستین گام، استفاده از سبزی‌ها برگ سبز و در فصل زمستان مصرف لبو و چغندر است. این محصولات، ترکیبات غیرآلی نیترات را در خود دارند که در بدن تبدیل به نیترید اکساید می‌شود. ماده‌ای که به‌عنوان گشادکننده طبیعی عروق شناخته می‌شود. مصرف چنین محصولاتی گردش خون در بدن را افزایش می‌دهد و امکان بروز سکته را تا حد زیادی پایین می‌آورد.

نقش امگا 3 و ویتامین D در تقویت سیستم ایمنی:

وی ادامه می‌دهد: گام دوم، گنجاندن امگا 3 در برنامه غذایی است که به طور مستقیم روی فاکتورهای انعقادی اثر دارد و غلظت خون را کاهش می‌دهد. امگا 3 به میزان بالا در مواد غذایی دریایی مثل ماهی سالمون، قزل‌آلا و میگو یافت می‌شود. محصولاتی مثل گردو، بذر کتان و شاهدانه نیز سرشار از امگا 3 هستند. مکمل‌های امگا 3 نیز در بازار موجودند که در صورت تأیید پزشک، مصرف آن‌ها خوب است.

این کارشناس تغذیه و رژیم غذایی در ادامه می‌افزاید: آخرین موردی که باید موردتوجه قرار بگیرد، استفاده از ویتامین D است. به‌طورکلی مشخص شده که میزان ویتامین D در کشور ما پایین است به همین خاطر اغلب استفاده از مکمل‌های ویتامینی با دوزهای متفاوت به افراد پیشنهاد می‌شود. ویتامین D نقشی اساسی روی سلول‌های سیستم ایمنی بدن دارد و در مبارزه با بیماری‌های ویروسی، حائز اهمیت بسیاری است.

منبع خبر: خبرگزاری ایسنا